Tisztelt Brassó megyei magyarok!

Mint tudják, november 10-én államelnöki választás lesz. Mi, erdélyi magyarok ismerjük a tétet, tudjuk, hogy közösségünknek akkora lesz a súlya Romániában, amennyi szavazata van a magyar jelöltnek.

Tudjuk, hogy az első fordulóban a magyar jelöltön kívül nincs olyan politikus, aki a szavazatainkat kiérdemelné, aki felvállalja a mi ügyeinket. A román jelöltek számtalanszor bebizonyították, hogy amint megválasztják őket, visszaélnek bizalmunkkal, és a közösségünk ellen fordulnak.  A mi problémáink számukra nem fontosak. Csak a szavazataink kellenek nekik. Ezért csak magunkra számíthatunk.

A mi jelöltünkre leadott szavazatok nem vesznek el, a közösség erejét mutatják, hogy van magyarság Romániában, és velünk számolni kell. Így leszünk megkerülhetetlenek ott, ahol a döntéseket hozzák. November 10-én mutassuk meg újra erőnket, és szavazzunk a mi jelöltünkre, Kelemen Hunorra.

Szavazni november 10-én, reggel 7 és este 9 óra között lehet érvényes személyi igazolvánnyal, útlevéllel nem lehet. A lakhelyén csak a saját szavazókörzetében szavazhat, viszont ha nem tartózkodik lakhelyén, akkor bárhol máshol szavazhat. Az RMDSZ jelöltje a szavazólap második oldalán, a 4. helyen szerepel.

Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke

Fontos tudnivalók a szavazásról

November 10-én, reggel 7 és este 9 óra között lehet szavazni. Csak a 18. életévüket betöltött román állampolgárok szavazhatnak. Bárhol szavazhat az, aki a szavazás napján nem tartózkodik az állandó lakhelyén. A lakhelyén csak a saját szavazókörzetben szavazhat. Szavazni csak érvényes személyi igazolvánnyal lehet, útlevéllel nem. Az RMDSZ jelöltje a szavazólap második oldalán a 4. helyen szerepel. A tulipán alatt magyarul is szerepel az RMDSZ-megnevezés. A pecsétet a kereten belül üsse – különben érvénytelen lesz a szavazata.

Mozgóurna igénylése

Betegség vagy rokkantság miatt mozgásképtelen személyek orvosi papír alapján mozgóurnát igényelhetnek. A kézzel dátumozott és aláírt kérvényt bárki leteheti november 9-én, szombaton 18-20 óra között a legközelebbi szavazókörzethez vagy eljuttathatja az RMDSZ-hez, legkésőbb szombat 16 óráig. Bővebb információkért hívja az RMDSZ-t: 0268472101.