Az RMDSZ által szervezett két lakossági fórumon a Szövetség kápviselőitől lehetett kérdezni, velük vitába szállni, akár kényes témákat felhozni.

„Az esemény célja az volt, hogy tisztségviselőink egy kötetlenebb formában találkozhassanak olyanokkal, akikkel máshol nem, és hogy a résztvevők elmondják véleményüket és válaszokat kapjanak kérdéseikre, ami a tevékenységünket illeti” – emelte ki Kovács Attila, megyei RMDSZ-elnök bevezetőjében.

Az érdeklődők kötetlen formában bármiről nyíltan, akár kényelmetlen vagy kellemetlen témákat érintve kérdezhettek a megyei RMDSZ-elnöktől, Ambrus Izabella parlamenti képviselőtől, Tóásó Imeldától, Brassó Megye Tanácsának alelnökétől, Barabás Lászlótól, Brassó RMDSZ-es alpolgármesterétől, Szakál András megyei és Toró Tamás, Brassó városi tanácsosoktól, illetve Varga Nándor ügyvezető elnöktől.

„Építő beszélgetéseink voltak. Láthattuk, hogy van amiről beszélni, van, amit kibeszélni. Magyar napok, oktatási sikerek és kihívások, kulturális programok, közösségünk jövője, és hosszan sorolhatnánk. Mind a mi közös ügyünk. Továbbra is várjuk és kérjük a jelzéseket, kritikákat, igényeket, javaslatokat, ötleteket” – értékelte az eseményeket Kovács.

A szervezők folytatást ígértek, hiszen úgy vélik, a fórumokra igény és nagy szükség van.