Elstartolt Brassóban is az a hosszabbítot iskolai program, amelyet a magyar kormány támogatásával 8 szórvány megyében és Bukarestben indított el az Iskola Alapítvány. A helyszínek közül Brassó az egyik legnagyobb létszámmal van jelen a programban, amelyet helyileg az RMDSZ a Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács segítségével koordinál.

A három brassói iskolában, az Áprily Lajos Főgimnáziumban, a 15-ös és a 2-es általános iskolában 14 tanító szorgosan dolgozik a gyerekekkel: a tanórák után gondoskodnak az étkeztetésről, segítenek a házi feladat megoldásában, játékokat és különböző foglalkozásokat tartanak. Az ingyenes programot az RMDSZ képviselői mutatták és mutatják be a szülői értekezleteken, ahol a szülők visszajelzéseiből kiderül, a program valós segítséget jelent a családoknak. A szervezők, tudva, hogy mindenkinek új ez a program, várják a visszajelzéseket.

A helyszíneket az iskolák, a katolikus és a református egyház biztosítja ingyenesen, valamint az étkeztetésről a Szent Imre Közösségi Ház gondoskodik.