Az RMDSZ Brassó megyei nőszervezete is csatlakozik a Nem luxustáska elnevezésű adománygyűjtéshez.

A Nem luxustáska kampány célja azokat a nőket segíteni, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, hajléktalanná váltak, illetve családon belüli erőszak áldozatai, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni méltóságukat és nőiségüket.

A Budapesten már jól működő modell alapján, az RMDSZ nőszervezete az adománygyűjtést a NEEEM-kampány részeként indította, amelynek lényege, hogy egy használt, de jó állapotban lévő táskába pakolják az adományozók az olyan termékeket, amelyek a mindennapi higiéniához szükségesek, például sampon, fogkefe, fogkrém, szappan, kézkrém, ajakbalzsam, fésű, papucs, egészségügyi betétek, papírzsebkendő, hajgumi, illetve egy kedves személyes üzenetet. Higiéniai okokból fontos, hogy a táskában elhelyezet termékek újak és bontatlanok legyenek.

Az adományokat április 30-ig lehet leadni az RMDSZ brassói székházában (Alecu Russo utca 4. szám, hétfőtől csüötörtökig 8 és 16 óra között, illetve pénteken 8 és 14 óra között), valamint a nőszervezeti tagoknak.

ℹ Mi kerülhet a táskába?
📌Sampon
📌Hajbalzsam
📌Fogkefe
📌Fogkrém
📌Szappan
📌Egészszégügyi szárnyas betét
📌Tiszta bugyi (S-XL)
📌Tiszta zokni (37-46)
📌Papírzsebkendő
📌Hajgumi
📌Hajkefe
📌Dezodor
📌Szájbalzsam
📌Nedves törlőkendő
📌Wc-papír
📌Papucs
📌Müzliszelet
📌Kedves személyes üzenet
*** Megjegyzés: mosható betétet illetve intim tölcsért, éles kést vagy borotvát, bármilyen élelmiszert, ami 2019. július előtt lejárna és gyógyszert ne tegyenek a csomagba. Higéniai okokból minden termék legyen új és bontatlan.

 

Fotó: blog.crosssec.com