A Magyarok Romániában – száz év történelem című dokumentumfilm-sorozat 4. részének hivatalos bemutatója Brassóban lesz január 31-én, csütörtökön 18 órától az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében (După Ziduri utca 3. szám).

A vetítés után kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a filmsorozat rendezőjével, Vig Emesével, illetve Ambrus Attilával, a Brassói Lapok főszerkesztőjével, aki szerepel a vetített filmben. Az est házigazdája Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke.

A második és harmadik részt január 17-én, csütörtökön 18 órától mutatják be ugyancsak az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében. A vetítésekre a belépés ingyenes.

Mi is történt valójában az elmúlt száz évben az országban? Érezhetjük a következményeket, de mik az előzmények? A Magyarok Romániában – száz év történelem az eddigi talán legátfogóbb dokumentumfilm-sorozat, mely történészek és szakemberek megszólaltatásával mutat be egy eseményekben gazdag időszakot. A filmekben sok archív, főleg korabeli híradókból származó felvételt használtak.

Az RMDSZ 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában című kampányáról itt olvashatnak többet: www.ezer100.ro. A program során lehetőségünk nyílik felmutatni mindazt, amivel az elmúlt száz évben Romániát gazdagítottuk.