Ötödik alkalommal találkoztak a civilszervezeti vezetők Brassóban november 27-én. A szerény részvétel ellenére tartalmas, hasznos találkozás volt, amely keretein belül a szervezeti képviselők a 2019-re tervezett rendezvényeikről számoltak be, illetve bejegyezték azokat a közös eseménytaptárba.

A Hlavathy Zsuzsánna, négyfalusi RMDSZ-es tanácsos és az RMDSZ Brassó megyei szervezete által koordinált szervezeti hálózat tagjai továbbra is egyetértettek a civiltalálkozók, illetve az online eseménynaptár szükségességével.

Javaslatként elhangzott, hogy a szervezők eredményesebb kommunikációja érdekében hozzanak létre egy felületet, amely teret ad az eseményszervezők párbeszédének. Emellett a felület ráirányítaná a figyelmet a közösen működtetett megyei online eseménynaptárra, mely segíteni kívánja a szervezők munkáját, valamint népszerűsíteni a magyar rendezvényeket a magyar közösség körében. Továbbra is cél, hogy az eseményeket ne szervezzék egymásra, segítve azt, hogy az emberek elérjenek a rendezvényekre, illetve, hogy a programok ne vonzzák el egymástól a látogatókat.

Az online eseménynaptárat elérheti ide kattintva.

Brassó megyei online eseménynaptár: kattintson!