Mókus és Jammal fellépőkkel a Csillagom című koncert-looper előadás lesz október 12-én, pénteken 12 órától a Redut Kulturális Központban (Brassó, Apollonia Hirscher utca 8. szám).

Szirtes Edina Mókus a magyar zenei paletta üde színfoltja. Zeneszerzői munkássága mellett folyamatosan koncertezik világszerte, nagyzenekaros turnéban mutatja be Vidróczki című etnoszimfonikus darabját szerte az országban, a Szirtes Quintettel mesebeli helyekhez nyújtanak csodás muzsikát, és emellett – most is, mint mindig – új utakon jár, és nem fél a mai modern zenei vívmányokat ötvözni a benne rejlő népek dallamaival.

A Csillagom kétszereplős koncert-looper előadás, amelyben mindenkinek több szerep jut: Edina hegedül, énekel és looperezik, társa pedig, Jammal, aki magában hordozza a végtelen zenét, beatboxol, rengeteg kütyüvel, szerkentyűvel, ketyerével, masinával machinál. Céljuk, hogy zenéjük által modern formában szóljanak hozzánk a magyar költészet géniuszai, Radnóti Miklós, József Attila és Nagy László.

Az esemény szervezője az RMDSZ, támogatja Brassó Polgármesteri Hivatala. A belépés ingyenes, helyfoglalás szükséges a 0754890226-os telefonszámon.