Ajánljuk figyelmükbe a január 22-ei színházi elődást, amelyre az RMDSZ hozzájárulásának köszönhetően támogatott jegyeket kapnak a pedagógusok, a 16 éven felüli diákok és a nyugdíjasok. A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház előadása a brassói Drámai Színházban lesz január22-én, hétfőn 19 órai kezdettel.

A jegy teljes ára 35 lej, a támogatott jegy ára 25 lej (pedagógusok, 16 éven felüli diákok és nyugdíjasok). Jegyeket lehet vásárolni a Brassói Lapok szerkeztőségében (hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között, Brassó, Iuliu Maniu utca 32. szám, 0268 475 303) és az RMDSZ-székházban (hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8 és 14 óra között, Brassó, Alecu Russo utca 4. szám, 0268 472 101), az Áprily Lajos Főgimnázium titkárságán, online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint az előadás előtt 1 órával a helyszínen.

További tudnivalók:

Időtartam: 1 óra 40 perc

Korhatár: 16+

Leírás: Mi történik velünk, ha napfényre kerülnek érzéseink? Ha be kell vallani, el kell ismerni, ami ott dobog a torkunkban? Leginkább talán ettől félünk. Félni szoktunk. Félünk törékenynek lenni, félünk felvállalni azt, ami ugyan tiltott, de ennek ellenére emberi. Phaedra az egyik legnagyobb görög hérosz, Thészeusz asszonya. Nő. Azaz feleség, ember, érző lény egy olyan világban, ahol a lányokat rabolni szokták, hajóval szöktetni őket a szigetvilágon át, s ha a szerelem lángja alábbhagy, hát csendben magukra hagyni egy palota hideg falai között. A régi szerelem emlékét ilyenkor leginkább csak apró hőspalánták őrzik: egy fiú, akinek nevétől még nem visszhangzik a föld, de akinek szívébe oltva ott él a példakép: a hős apa sorsa, kalandos élete, magasztos cselekedetei.

Látszólag nyugodt világ ez: minden egyensúlyban. A vad, sziklás tájakat rettenthetetlen hősök tisztítják meg a veszélyektől, a kikötőkben pedig hűséges asszonyok várják férjeiket. Phaedra azonban szeret. És már nem Thészeuszt, aki hét tengeren át szöktette őt egykor: szívébe más férfi arcát csempészte a szerelem kíméletlen istene.

Bűn-e szeretni azt, akit nem szabad? Ezt kérdezi az ógörög mítosszal, az abból ihletődött francia klasszikus tragédia szövegével a Figura előadása.

Forrás: Brassói színházkedvelők facebook oldal