Konzuli nap lesz Brassóba február 7-én, szerdán 11 órától kezdődően az RMDSZ-székházban (Alecu Russo utca 4. szám, Brassó), ahol le lehet adni személyesen a magyar állampolgársági kérelmeket, útlevelet lehet igényelni, illetve anyakönyvi bejelentéseket is lehet tenni (születés, házasság, haláleset). A Kolozsvári Konzulátus képviselői veszik át a kész honosítási iratcsomókat, amiket az Eurotrans Alapítvány brassói munkatársai készítenek elő.

Az útlevélhez szükséges a érvényes személyi igazolvány vagy útlevél (magyar vagy román), honosítási okirat, magyar lakcímigazoló kártya, illetve az útlevél díja lejben az aznapi árfolyam szerint (18-65 éves ügyfelek részére 10 éves érvényességi idejű útlevél 65 euró, 5 éves érvényességi idejű  útlevél 44 euró, 18 év alatti ügyfelek részére 28 euró, 65 év feletti ügyfelek részére 20 euró).

Kérjük, a korlátozott részvételi szám és az időpontegyeztetés miatt jelezzenek telefonon a 0268 472 101-es számon (hívható hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között).

Az Eurotrans Alapítvány támogatást nyújt az egyszerűsített honosítási eljárás ügyintézésében. Összeállítjuk az igénylők magyar állampolgársági kérelmét, illetve díjmentesen készítjük el az ahhoz szükséges fordítást és fényképet. Az RMDSZ Brassó megyei szervezetének székházában fogadjuk az érdeklődőket.

FRISSÍTÉS:

A február 7-ei brassói konzuli napon beteltek a helyek az útlevélkéréseknél. Még vannak időpontok a magyar állampolgársági kérelmek leadására és az anyakönyvi bejelentésekre (születés, házasság, haláleset).
Kérjük azokat, akikkel nem sikerült időpontot egyeztetni, jelentkezzenek az RMDSZ elérhetőségein, hogy fel tudjuk jegyezni a kérelmezők nevét és telefonszámát, mivel amint megvan a következő konzuli nap dátuma, azonnal értesítjük őket.