„A pártok feletti együttműködés eredményeként vittük sikerre ma azt a közös törvénytervezetünk, amely lehetővé teszi egy sürgősségi betegellátásra alkalmas kórház építését Brassóban. Jelenleg az önkormányzat nem tudta használni azt a telket, ahová a kórház építését tervezték, és elkezdeni a munkálatokat, tekintettel arra, hogy állami tulajdonban van a telek. A szenátus első házként megszavazta, hogy a 11,4 hektáros terület Brassó megye önkormányzatának tulajdonában kerüljön” – mutatott rá Ambrus Izabella, az RMDSZ Brassó megyei parlamenti képviselője azt követően, hogy a szenátus plénuma megszavazta a többpárti kezdeményezést.

Ambrus Izabella hangsúlyozta, hogy a parlament csak akkor tud hatékony lenni és eleget tenni hatáskörének, amennyiben a pártok közösen cselekszenek a törvényalkotásban a helyi közösségeket érintő ügyekben: „egy fontos kezdeményezést fogadott ma el a szenátus, amely nemcsak a brassóiaknak lesz hosszú távon jövedelmező, hanem a régióban élőket is ki tudja szolgálni. Tekintettel arra, hogy a Brassó megyében létező kórházak múltszázadbeli épületekben működnek, és azok állaga sok esetben megkérdőjelezhető, az intézmény által folytatott egészségügyi ellátásra szükségesnek láttuk támogatni az önkormányzat azon törekvését, amely egy modern és felszerelt kórházat tervez építeni.”

A törvénytervezetről első házként szavazott a parlament felsőháza, ezt követően kerül a képviselőházba, ahol a szakbizottságokban újabb vitákra kerül sor.