Brassó megyében is lehet támogatni az Európai védelmet jogainknak kezdeményezést. A polgári kezdeményezés célja, hogy létre jöjjön egy uniós törvény, amely védi az európai kisebbségeket. A jogvédelem elsősorban a következő területekre terjed ki: anyanyelvhasználat (anyanyelvű oktatás, kétnyelvű helységnévtáblák, magyar sportközvetítések), szimbólumok (magyar zászló, székely zászló) szabad használata, egyenlő bánásmód, hogy ne érjen megkülönböztetés minket azért, mert kisebbségben élünk, a kultúra és a hagyományok támogatása, hogy ne kapjon kevesebb támogatást a magyar kultúra Romániában.

A kezdeményezésnek az erdélyi magyarok a legfontosabb érintettjei, mert mi vagyunk Európa legnagyobb kisebbsége. Ez a törvény lehetővé tenné, hogy amikor a román állam részéről támadás ér minket, az EU-nak legyen jogi alapja közbeszólni. Ezért most 1 millió aláírásnak kell összegyűlnie Európából, amiből 250 ezret vállalt fel Erdély. Kérjük, támogassa a kezdeményezést!

Brassóban alá lehet írni az RMDSZ-székházban (hétőtől csütörtökig 8 és 16 óra között és pénteken 8 és 14 óra között, Alecu Russo utca 4. szám), továbbá a baptista, evangélikus, katolikus, református, unitárius egyházközségek, illetve a Hit Gyülekezete (kedd 19-21 óra, vasárnap 10-13 óra, str. Victor Babeș 36A) irodáiban. A megyében az RMDSZ-es tisztségviselőknél (RMDSZ-elnökök, polgármesterek, alpolgármesterek és helyi tanácsosok) lehet aláírni.

Ide kattintva írhatja alá online a kezdeményezést!