„A múlt hét elején a megyei tanács vezetősége aláírta a Kőhalom-Homoród-Mercheașa- Székelyzsombor- megyehatárig tartó (DJ 132) útszakasz javítására vonatkozó szerződést a kivitelezővel, amely munkálatok értéke 30.611.941 lej.” – mondta el Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának alelnöke a szeptember 29-ei tanácsülést követően.

 

A 18,5 kilométeres szakaszra vonatkozó közbeszerzési eljárás közel egy évet tartott és most fejeződött be szeptemberben. A nyertes kivitelező cég a bukaresti Viarom Construct, amely a brassói terelőút építésének második szakaszát is megvalósította.

A Brassó Megyei Tanács idei költségvetésében 6 millió lejt különítettek el a munkálatok elkezdésére. A kivitelezés határideje 12 hónap, amit az időjárási feltételek függvényében lehet hosszabbítani.

A beruházás az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL – Programul Naţional de Dezvoltare Locală) keretén belül valósul meg és a Regionális Fejlesztési Minisztérium által meghatározott 2017-2020-ra vonatkozó beruházási lista része, amelyet ezév július 19-én tettek közzé. A programban a teljes munkálatokra 38.280.000 lejt különítenek el.