A kőhalmi fiatalok idén második alkalommal rendezték meg a hagyományos szüreti bált október 30-án a kőhalmi kultúrotthonban.

11 csőszpár, 22 fiatal szervezett hangulatos szüreti bált több mint 250 résztvevőnek, akik Kőhalomból, a környező településekről, Olthévízről, Székelyzsomborról, Nagymoháról, Alsórákosról és a környező román falvakból érkeztek.

A bál napja egy körúttal kezdődött, jártak Homoródon, Kőhalom Állomáson is, ahol énekkel és tánccal hívták mulatságba az embereket. A kultúrotthonban este húsz perces csősztáncot mutattak be, amelyet a hétvégi próbákon tanultak be.

Két szőlőkoszorú készítettek, amelyekből a kisebbiket tombolán sorsolták ki, a nagyobbikat elárverezték. Az est alatt a hagyomány szerint működött a szőlőlopás, amit a csőszök felügyeltek, és büntettek, ha elkapták a tettest. A szüreti bál csőszkirálypárja lett Kádár Róbert és Nóda Mónika.

A zenét a Bier-Luck együttes biztosította, illetve az eseményt támogatta Ambrus Izabella parlamenti képviselő. Az RMDSZ Brassó megyei szervezete részéről részt vett a bálon Varga Nándor ügyvezető elnök.