Az RMDSZ Alapszabályzatának értelmében június 2-ig jelentkezni lehet MKT (Megyei Képviselők Tanácsa), SZFB (Szabályzatfelügyelő Bizottság), EB (Etikai Bizottság), PEB (Pénzügyi Ellenőrző Bizottság) tagnak, illetve megyei és városi elnöknek.

A jelentkezők olyan RMDSZ tagok lehetnek, akik a tagsági díjuk kifizetéséről szóló bizonylatot mellékelik a jelentkezőlaphoz.

A megyei elnöknek való jelentkezés esetében a jelölt le kell tegyen egy támogatói listát is, amit legalább két helyi szervezet vagy városi kerület, vagy legalább 100 egyéni RMDSZ tag kell aláírjon.

A jelentkezések leadásának határideje június 2., péntek 16 óra az RMDSZ-székházban. A jelölési kérvény, a támogatói ívek megtalálhatók az RMDSZ-székházban (hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között) vagy itt, a hivatalos honlapon.

A teljes pályázatot letevő jelentkezők névsorát június 8-án 12 órakor hozzák nyilvánosságra, amely kapcsán aznap 16 óráig lehet letenni óvásokat – ezekről aznap döntenek. Az Megyei Küldöttek Gyűlésére, ahol a tisztségekről döntenek, június 10-én kerül sor.

LETÖLTÉS: JELÖLÉSI KÉRVÉNY – kattintson! (Figyelem: minden tisztségbe való jelentkezéshez szükséges!)

LETÖLTÉS: HELYI RMDSZ SZERVEZET VAGY VÁROSI KERÜLET TÁMOGATÁSA MEGYEI RMDSZ-ELNÖKNEK VALÓ JELENTKEZÉSHEZ – kattintson! (Figyelem: csak megyei elnöknek való jelentkezéshez szükséges!)

LETÖLTÉS: TÁMOGATÓI ÍV MEGYEI RMDSZ-ELNÖKNEK VALÓ JELENTKEZÉSHEZ (a szükséges 100 aláíráshoz táblázat) – kattintson! (Figyelem: csak megyei elnöknek való jelentkezéshez szükséges!)