Letette hivatali esküjét január 31-én Tóásó Imelda, Brassó Megye Tanácsának új alelnöke és Szakál András, új Brassó megyei tanácsos.

A tavalyi június 5-ei helyhatósági választásokon a Brassó megyei magyar közösség megmutatta erejét, így Brassóban és Négyfaluban alpolgármestere, három vidéki településen polgármestere, vidéken több alpolgármestere és tanácsosa lett az RMDSZ-nek. Brassó megyében az eddigi kettő helyett három megyei tanácsosi helyet sikerült megszerezni: Kovács Attila, Tóásó Imelda és Ambrus Izabella személyében, aki a megyei tanács alelnöke lett. A múlt év végi sikeres parlamenti választásoknak köszönhetően az akkori alelnök, Ambrus Izabella a Brassó megyei magyarok parlamenti képviselője lett. Az RMDSZ sikerült megtartsa a megyei tanácsnál megürült tisztséget, így Tóásó Imelda alelnökként tevékenykedhet tovább megyei szinten a közösségünk számára fontos ügyekért. „Köszönöm a bizalmat mindazoknak, akik jelöltek és támogattak. Igyekszem legjobb tudásom szerint ellátni a rám bízott feladatot.” – mondta el Tóásó Imelda.

Továbbá a megürült egy megyei tancsosi helyre Szakál Andrást javasolta az RMDSZ Brassó megyei szervezete, így jelentős tudásával és tapasztalatával megyei tanácsosként erősebbé teszi képviseletünket. Szakál András jelenleg a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség Kovászna megyei hivatalának igazgatója (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Covasna).