Bölöni László polgármester meghívására augusztus 21-én összegyűlt a közösség, vendégek, támogatók, segítők érkeztek a hangulatos ünnepre, amikor is átadták az újonnan épült sportpályát. Apáca fejlődik, érdemes figyelemmel követni.

Vasárnap délelőtt ünnepi esemény keretein belül felavatták az apácai sportpályát. A rendezvényen házigazdaként köszöntötte a résztvevőket Bölöni László polgármester, aki visszatekintve elmondta: „2014 májusában szavaztak bizalmat személyemnek, így sikerült megnyerni a polgármesteri tisztséget. Nehéz két év elé néztünk, viszont a támogatásoknak, elnyert pénzeknek köszönhetően eredményeket tudtunk elérni. Az idei sikeres választások után folytatjuk a munkát. Öröm, hogy sportpályát adhatunk használatba közösségünk számára.”

Az újonnan megválasztott polgármester munkáját méltatta Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke, aki először is tisztelettel emlékezett vissza Bölöni Gyula polgármesterre, aki 2013-ban elhunyt. Az általa elindított fejlesztéseket Bölöni László folytatta, ehhez a megyei elnök hozzáfűzte: „egy polgármesternek sokszor egy négy éves mandátum is kevés a bizonyításhoz, de ebben az esetben fele annyi idő alatt mégis sikerült. Bölöni László adóságokkal és rossz állapotban vette át a falu vezetését, viszont két év alatt nem csak sikerült helyre hozni, hanem olyan eredményeket tud felmutatni, mint a mai. A polgármester és csapata olyan beruházásokon dolgozik, amelyek most érnek be, így sorban ezek átadásra kerülnek. A jó együttműködéseinknek köszönhetően újabb fejlesztések vannak, amelyek az apácai közösséget segítik. Itt példaként említhetem a Tamás Sándorral, Kovászna Megye Tanácsának elnökével való együttműködést, amelynek az Apáca és Nagyajta közti híd megépülését is köszönhetjük. Következik a sportterem befejezése, a megyei utak aszfaltozása.” A megyei elnök végül támogatásáról biztosította a helyieket és a polgármestert.

Brassó Megye Tanácsának képviseletében részt vett Ambrus Izabella alelnök is, aki ugyancsak elismerő szavakkal illette az jól végzett munkát. Üdvözölte az apácaiakat, majd megköszönte nekik, hogy bizalmat szavaztak a jelenlegi városvezetésnek, mivel – ahogy mindenki láthatta – igencsak sikeres vezetők kezébe adták a közösség ügyeit. Gratulált az új sportpályához, majd a megyei tanácsban betöltött alelnöki tisztségére is hivatkozva, biztosította támogatásáról a jelenlévőket.
A megnyitó után labdarúgó mérkőzésekre került sor, és emellett piknikezni lehetett a helyszínen, ahol rostonsültek, különféle italok várták a látogatókat.