A négyfalusi RMDSZ április 12-én tartotta meg küldöttgyűlését a Hosszúfalu-Fűrészmezei Csángó Házban. 160 négyfalusi döntött arról, hogy kik legyenek azok a tanácsosjelöltek, akik az elkövetkezendő négy évben biztosítják a magyar közösség érdekképviseletét a Négyfalusi Városi Tanácsban.

A nagy érdeklődésnek örvendő gyűlésen Géczi Gellért alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve: „Hangos üzenete van annak, hogy ilyen sokan összegyűltünk, és mind tudjuk, érezzük, hogy ez rólunk szól.”
Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke nyitotta meg és vezette le a közgyűlést. Felszólalásában ugyancsak a magas részvételszámot méltatta, majd a napirendi pontokat ismertette, miszerint a jelenlegi tisztségviselők beszámolójára, kérdésekre, a tanácsosjelöltek bemutatkozására kerül sor.
Folytatásként Géczi Gellért alpolgármester bemutatta az elmúlt négy év eredményeit, többek közt a Zajzoni Rab István Középiskola felújítási munkálatainak befejezését, a Hétlétrák létraszerkezet felújítását és sok mást. Végül köszönetet mondott a partnereknek, rendezvények szervezőinek, a fáradtságot nem ismerő segítőknek. Továbbá megtartotta az elmúlt négy évről szóló beszámolóját a jelenlegi RMDSZ-es tanácsos, ifj. Magdó János.

Az alpolgármesternek feltett kérdések megválaszolását követően bemutatkoztak a tanácsosjelöltek. Géczi Gellért elsőként a kulturális életre, oktatási, egyházi ügyekre, infrastrukturális törekvésekre vonatkozó terveiről beszélt, így mutatkozott be, mint polgármesterjelölt és tanácsosjelölt. Az utóbbi azért érdekes, mert lemondott a listán őt megillető vezetőpozícióról, miszerint polgármesterjelöltként, vagy a városi RMDSZ szervezet elnökeként automatikusan első helyre kerülhetett volna a Városi Tanácsosi listán. Ezzel ellentétben ő is megméretkezett a tanácsosjelöltekkel.

Hlavathy Zsuzsánna határozottan és lelkesen beszélt a közösségi életben való felelősségvállalásról, bíztatva a fiatalokat, hogy lépjenek ki a virtuális világból, a szürke hétköznapokból, és kezdjenek el a valóságban cselekedni céljaikért, közösségi célokért, mert csak tettekkel lehet problémákat megoldani. Jónás András tíz évig volt Négyfalu alpolgármestere, tanácsosjelöltként a folyamatos és következetes munka eredményességére és fontosságára hívta fel a figyelmet.

Kádár Tamás tanácsosjelölt a csapatmunkában hisz. Konkrét, gyakorlatias példákkal máris feladatokat tűzött ki maga elé: helyi termelők havi vásárának honosítása Négyfaluban, napelempark és skateboard park létesítése, az identitásmegtartás ösztönzése és sok más. Kristály László tanácsosjelölt az egymás közti bizalomra hívta fel a figyelmet, mivel csak ez adhat alapot a jogaink és közös ügyeink megvédésére, továbbá elmondta: „munkával és képességemmel minden olyan ügyet támogatni fogok, ami a négyfalusiak együttműködését segíti.”

Mátyás Zsombor fiatal vállalkozó elmondta, azért szeretne tanácsos lenni, hogy tenni tudjon a közösségért, amihez a jelenlévők támogatását kérte. Tóth Sándor közgazdászként és édesapaként mutatkozott be, aki a folyamatos párbeszéd híve. Tudására, tapasztalatára és kitartására támaszkodva szeretne dolgozni a magyar közösségért.

A bemutatkozók után a szavazás következett, majd a szavazatszámlálás alatt az alpolgármester megválaszolta a több témában feltett kérdéseket, érintve a polgármesteri hivatal hatásköreit, munkafolyamatait.
Az eredmények szerint 160 érvényes szavazat érkezett, és a következőképp oszlott meg a tanácsosjelöltek között:
1. Géczi Gellért: 151 szavazat
2. Hlavathy Zsuzsánna: 118 szavazat
3. Kristály László: 111 szavazat
4. Kádár Tamás: 89 szavazat
5. Tóth Sándor: 77 szavazat
6. Mátyás Zsombor 65 szavazat
7. Jónás András: 29 szavazat.

Géczi Gellért Négyfalu RMDSZ-es polgármesterjelöltje, aki mellett egy fiatal, lelkes csapat és egy érdeklődő közösség áll.
Kovács Attila, megyei RMDSZ-elnök zárásképp hozzátette: „tervekkel teli személyek vállalják a közösségi munkát, és dicséretes, hogy egy hölgy is köztük van. A négyfalusiak életében fontos lesz a június 5-e, mivel valós esélyekkel indul Géczi Gellért a polgármesteri tisztségért. Bízok abban, hogy a választások után egy erős csapattal tudnak és tudunk tovább dolgozni.”
A közgyűlés köszönetmondásokkal, gratulációkkal és beszélgetésekkel zárult.