Már kezd hagyománnyá válni az idén harmadik alkalommal megszervezett kokárda-kaláka, amely által a március 15-i gálaestre készült az RMDSZ Brassó megyei Nőszervezete.

A brassói fürge ujjak, idősek, fiatalok, felnőttek és gyerekek egyaránt, a múlt csütörtökön ültek össze a brassói evangélikus-lutheránus egyházközség dísztermében, ahol közel 100 méter piros-fehér-zöld szalagból valódi ékszereket varázsoltak. Az eddigi rendezvényekhez hasonlóan, a hozzávalókat a Nőszervezet biztosította. Mindenki a legszebb kokárdáját hazavihette, a többi pedig a nemzeti ünnepünk gálaestjét fogja szebbé és méltóbbá tenni. Mivel a Nőszervezet önfenntartó módon igyekszik működni, a már jól bevált tapasztalat alapján az idén is adománygyűjtés céljából fogják osztogatni a kokárdákat, a begyűlt összegből a Nőszervezet következő rendezvényének költségei lesznek fedezve.

„Köszönjük Vass-Buzea Enikőnek a tanítást, aki a kokárdavarrás technikáját legjobb tudása és tapasztalata alapján adta át. Nem hiába, hiszen az előző években is önkéntes módon több tucatnyi gyönyörű kokárdát varrt otthonában a Nőszervezet részére.” – árulta el Mikes Melinda, az RMDSZ Brassó megyei Nőszervezet elnöke.

Az est hangulatáért hála Szente Gabriella dalárdistának, aki varrogatás közben régi ’48-as és egyéb népdalokat tanított, illetve a Dallmayr cégnek, amely folytonos támogatást nyújtva teával melegíti a résztvevőket.
Bálint Ferenc főszerkesztő jelenlétének köszönhetően pedig a tevékeny alkalmat viszontláthatják a Brassai Magyar Adásban is, hátha jövőre még többen kedvet kapnak a varrogatáshoz.