Ünnepi megemlékező rendezvénysorozatra hívjuk a brassói és brassó megyei magyar közösségeket március 14-én és 15-én.

Idén a kétnapos rendezvénysorozatot március 14-én egy néprajzi kiállításmegnyitó indítja a Redut Kulturális Központban, 18:00 órai kezdettel. A Míves Kiállítás nevet viselő tárlaton udvarhelyszéki, csíki, gyimesi, moldvai és hétfalusi csángó hagyományokból származó népviselet- és lakástextilfeldolgozások tekinthetők meg.

Március 15-én nagy elődeinkre, szabadságharcos hőseinkre emlékezünk: délelőtt 10 órakor a fellegvári emléktáblánál, 11 órai kezdettel pedig a tanácstéri Bem József emléktáblánál helyezzük el a kegyelet- és emlékezéskoszorúit. A nap kitüntetett pillanata az Ünnepi Gálaest, amelyre a Drámai Színházban kerül sor, 18:30 órai kezdettel. A műsor keretében színpadra lépnek a brassói magyar iskolák diákjai. Idén a topolyai (Szerbia – Vajdaság) Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ ünnepi “Büszkén vallom, hogy magyar vagyok” című előadása teszi még emelkedettebbé a nemzeti ünnepünket. A műsor előadói: Cirkalom Táncegyüttes, Csalóka Zenekar, Hajvert Ákos és Molnár-Krekity Olga. A műsort szerkesztette és rendezte: Kisimre Árpád. A gálaestre belépőket az RMDSZ székházban (Iuliu Maniu utca, 32. szám). lehet igényelni 20 lejes áron.

Az idei rendezvénysorozatot fergeteges táncház zárja, amelyre az Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében 21:00 órától. Táncoktatást tart a Cirkalom Táncegyüttes.