Ezen a nyáron először indult el az ANYÓ nyári óvoda az Argumentum Nostrum Egyesület szervezésében, a Communitas Alapítvány támogatásával, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének helyi koordinálásával július 4. – augusztus 19. között. A programot az Áprily Lajos óvodában szerveztük meg, ahol tartalmas és élménydús nyári napközi gyerekfoglalkozást biztosítottak képzett pedagógusaink óvodás korú gyerekeknek. Az RMDSZ Brassó megyei szervezetének célja, hogy a gyermeknevelés terheit könnyítsük a kisgyermekes dolgozó szülők esetében, a nyári gyerekfelügyelettel járó anyagi terhet is enyhíteni szeretnénk, ezért támogatjuk és koordináljuk a brassói ANYÓ nyári óvodai programot.

Folytatódik az Iskola Alapítvány által működtetett Délutáni oktatási program, amely az elmúlt évek alatt bebizonyította létjogosultságát: az érdeklődés töretlen mind a pedagógusok, mind a szülők részéről. Az Iskola Alapítvány segítségével a 2022-2023-as tanévben, Brassóban az Áprily Lajos Főgimnáziumban, a 15-ös számú Általános Iskolában, a 2-es számú Általános Iskolában, Négyfaluban a Zajzoni Rab István Elméleti Líceumban és a George Moroianu Elméleti Líceumban működik a program.

Idén, Brassó városában, sikerült magyar bölcsődei csoportokat indítani, az 1-es (Carierei utca 20. szám), valamint a 7-es (Cocorului utca 6. szám) bölcsődékben, a 0-3 éves kisgyerekek számára. Örvendetes, hogy számos szülő élt ezzel a lehetőséggel, van igény ezekre a magyar tannyelvű létesítményekre.

Fizetett gyakornoki programot hirdettünk meg! Szeptember 1-től – három hónapon keresztül – három szorgos gyakornok segíti munkánkat: Benedek Kincső, Benkő Bea-Krisztina és Marosi Biborka személyében. Célunk, hogy segítsük a pályakezdő fiatalokat útjukon, támogassuk őket. Eredményes munkát kívánok!

Immáron 6. éve osztunk iskolakezdő tanszercsomagokat több, mint 600 előkészítő, első, második, harmadik és negyedik osztályos kisdiáknak, megyeszerte. 2021-től kezdődően sikerült kibővíteni a programot, hiszen a pedagógusok számára is külön tanszercsomaggal készülünk, ezáltal is segítve kitartó és elhivatott munkájukat. Örömmel jelentem, hogy a múlt héten elkészültek az iskolakezdő tanszercsomagok, amelyek kiosztására a következő hetekben fog sor kerülni.

Sikeres, eredményekben gazdag tanévet kívánok mindenkinek!