2021. december 14-én Molnár Stefánia, főtanfelügyelő-helyettes és Kirsch Gábor, a Brassó megyei RMDSZ elnöke ellátogattak Botfaluba és Földvárra, ahol közel 100 diák részesül fakultatív magyar oktatásban.

Botfaluban 36 diák vesz részt hetente magyar órákon, ugyanakkor beszélgetések folytak az iskola igazgatójával is, Zechner Robert tanár úrral, valamint Péter Piroska, tanítónővel, a magyar oktatás helyzetéről. Földváron 56 lelkes diák vesz részt Csiszér-Pápai Zsuzsa, oktató magyar óráin. Suciu Gabriela igazgató asszony lelkes támogatója a magyar oktatásnak, úgyszintén Zechner Robert. Mindketten nyomatékosították, hogy a magyarlakta településeken meg kell tanulnia az anyanyelvét minden magyar diáknak, még akkor is, ha a szülők úgy döntenek, hogy román iskolába küldik.

Január hónap folyamán, a főtanfelügyelő-helyettes Sárkányra és Bodolára fog látogatni, ugyanis ezeken a településeken is zajlik a magyar nyelv oktatása. Nyilatkozata szerint, bízik abban, hogy sikerül Fogarason is újraéleszteni legalább a fakultatív magyar oktatást.

A megbeszélések során körvonalazódott az elkövetkező hónapok tevékenysége is: magyar órák, színházi előadás magyar nyelven, valamint egy közös nyári tábor, amennyiben az érvényben levő járványügyi helyzet megengedi.