18 településen közel 600 magyar kisdiák kapott iskolakezdő tanszercsomagot az RMDSZ által ötödik éve szervezett program keretein belül.

Az előkészítő, első, második, harmadik és negyedik osztályos diákok a korosztályuknak megfelelő hasznos tanfelszereléssel ellátott (órarend, rajztömb, füzetek, ceruzák, vonalzó, olló, vízfesték, ecsetek, radír) színes tornazsákban részesültek megyeszerte.

Idén, a program újításaként, a pedagógusok is részesültek tanévkezdő csomagokban, hozzájárulva így is munkájuk segítéséhez.

Kirsch Gábor, a Brassó megyei RMDSZ-elnök így összegzett: „Élmény volt találkozni a gyerekekkel és látni mennyire örülnek az iskolakezdéshez szükséges hasznos tanfelszereléseknek. Külön öröm számunkra, hogy a pedagógusaink áldozatos munkájához mi is hozzá tudtunk járulni, hiszen idén ők is részesültek tanszercsomagban, munkájukhoz szükséges segédeszközökben, mentesítve őket, hogy saját költségből finanszírozzák ezeket. Figyelmes lettem arra, hogy a járvány következtében, sokan visszatértek a gyökereikhez, hazaköltöztek, ez pedig egyes közösségekben az osztály létszámának növekedésehez vezetett. Bízunk benne, hogy hagyománnyá vált programunkat képesek leszünk folytatni és tovább vinni!”.

„Immáron ötödik éve szervezzük meg a programot és elmondhatom, hogy minden évben bebizonyosodik számunkra az, hogy van igény rá. Örömmel tölt el, hogy évről évre mosolyt csalhatunk a kisdiákok arcára és egy kis segítséget nyújthatunk a szülőknek, így mentesítve őket az iskolakezdés kiadásai alól. Reméljük, hogy ezt a hagyományt a következő években is folytatni tudjuk.” – emelte ki Varga Nándor ügyvezető elnök, a program koordinátora.

Az átadásban az Ügyvezető Elnökség tagjai, valamint a helyi RMDSZ-elnökök is segítettek, akiket az iskolaigazgatók, aligazgatók és pedagógusok fogadtak. A megyei körúton kiderült, hogy a pedagógusok kitartóak, lelkesek, elhivatottak és elkötelezettek a magyar közösség iránt. Szórványban ilyen erős és példaértékű közösségi emberekre van szükség.