Október 19-én ünnepélyes keretek között leplezték le a 100. éve született, dr. Szikszay Jenő tanár mellszobrát a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban, az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület szervezésében.

A megemlékezés Szikszay Jenő sírjánál, a Postaréti temetőben Ft. Máthé Vilmos plébános áhítatával kezdődött. A szoboravató ünnepélyre az Áprily Lajos Főgimnáziumban került sor, melynek során szavalatokat hallhatunk Házy Bakó Eszter, az ACSJKE elnökétől, Brok Bernadett és Domokos Írisz diákoktól, valamint énekkel készült Szigyártó Mária, aki hegedűvel is kísérte az eseményt. Timár Margit szobrászművész alkotására Ft. Csiby József adta áldását.

Az eseményen a Csíkszeredai Főkonzulátus képviseletében Percze László konzul, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet részéről Szebeni Zsuzsanna, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének képviseletében Kirsch Gábor megyei elnök és Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője vett részt és tartott beszédet. A centenáriumi ünnepségen köszöntőbeszédet mondott: Ferencz Irma, az Áprily Lajos Főgimnázium igazgatója; László Károly, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze; Sipos Lajos, 1960-ban végzett véndiák; Szász Ferenc unitárius lelkész, volt tanítvány; Raab Vilmos nyugalmazott református lelkész; Kovács R. József, az 1974-ben végzettek nevében; Varga Enikő, Szikszay Jenő keresztlánya és volt diákja, aki az unoka, Szikszay Fábry Anna üzenetét tolmácsolta; Szikszay László, a tanár úr unokaöccse; Lay Imre, volt politikai fogoly és Miklós Margit, Timár Margit szobrászművész lánya is.

A Szikszay Jenőről készült könyv bemutatóját Ambrus Attila, a Brassói Lapok főszerkesztője tartotta meg.