Az RMDSZ  több szórványtelepülésen indítja be az idei tanévtől a régóta várt délutáni oktatási programot. A magyar kormány által támogatott projekt célja, hogy vonzóbbá tegye az egyre zsugorodó magyar nyelvű oktatást, hogy szorgalmazza a magyar iskola­választást.

Nyolc erdélyi szórványmegyében, Arad, Beszterce-Naszód, Brassó, Fehér, Hunyad, Máramaros, Szeben és Kolozs megyékben, illetve Bukarestben biztosít ingyenes délutáni felügyeletet az elemisták számára. Brassó megyében 3 brassói magyar iskolában indul el a program: az Áprily Lajos Főgimnáziumban, a 15-ös Általános Iskolában és a 2-es Általános Iskolában. A délutáni 4 órás program során ingyenesen napi egy étkeztetést biztosítunk az előkészítő, első, második, harmadik és negyedik osztályos diákok számára, emellett pedagógus segítségével készülhetnek fel a következő tanítási napra.

Brassó megyében augusztus elejéig tart az igényfelmérés, majd ez alapján szervezik meg az iskolakezdéssel egyidőben induló csoportokat. Az igényfelméréssel Brassóban az iskolák magyar igazgatói, aligazgatói és az elemi osztályok tanítói foglalkoznak, náluk lehet jelentkezni.

Fontos tudni, hogy az RMDSZ programját az Iskola Alapítvány bonyolítja le, viszont helyi szinten a RMDSZ Brassó megyei szervezete koordinálja.