Gergely János polgármestert tisztelik Ürmösön, és munkáját elismerik – derült ki az április 26-ai tisztújító gyűlésen, ahol újra RMDSZ-elnöknek választotta az Ürmösi RMDSZ csapata.

Ugyanezen a napon Apácán újra az RMDSZ elnökének választották László Istvánt, ezúttal négy évre. Az apácai szervezet tisztújító gyűlésén Bölöni László polgármester számolt be a helyi aktualitásokról, többek közt bemutatta az újonnan vásárolt munkagépet, amely nagyban megkönnyíti az utak karbantartási munkálatait.

Az üléseken Ambrus Izabella képviselő a május 26-ai választások kapcsán két fontos célt emelt ki: azért kell az RMDSZ jelöltjeire szavazni, hogy ők együtt a Kárpát-medencei képviselőkkel sikerre vigyék az európai kisebbségi törvényt, illetve, hogy dolgozzanak az uniós, kiemelten a gazdák és családjaik számára megélhetést biztosító pályázatok megtartásán.

Szakál András, Brassó megyei tanácsos az uniós források fontosságáról beszélt, illetve bemutatta a megyei tanácsnál megpályázható támogatásokat. Az APIA támogatások kapcsán elmondta, azért kell az RMDSZ képviselőit Brüsszelbe küldeni, hogy ezen támogatások megtartásán dolgozzanak, hiszen ezek a gazdák és a családjaik megélhetését biztosítják.

A gyűléseket Varga Nándor, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének ügyvezető elnöke vezette.

Gergely János, Ürmös polgármestere, az Ürmösi RMDSZ elnöke

László István, az Apácai RMDSZ elnöke