A Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács újra, ezúttal ünnepi táncházat szervezett december 14-én az Áprily Lajos Főgimnázium sporttermében.

Több mint 80 résztvevő mulatott együtt a Kedves Zenekar muzsikájára. Családok, néptáncegyüttes-vezetők, tánctanulók, egyetmisták, kisikolások és sok más népzene- és néptánckedvelő érdeklődött a rendezvény iránt.

„Célunk volt elindítani a brassói táncházmozgalmat. Ezért szerveztünk 2017 végétől mostanáig 4 táncházat. Annak örvendek, hogy ezt a célt úgy tűnik, sikerült elérni: a rendezvényre igény van, a néptáncegyüttesek aktívan részt vesznek, és már most kérdezik a következő alkalmak dátumát” – emelte ki Péter Zsolt, a BIT elnöke.

A táncház részeként a jelenlévők ünnepi játékokat játszhattak, melyek üzenete, hogy meghítt ünnepe legyen mindenkinek és, hogy lélekben készüljenek a szentestére. Emmellet közös élményben volt részük, a szabadban, havazásban és a csillagszórók fénye mellett énekeltek ünnepi nótákat, amelyet ugyancsak a Kedves Zenekar kísért.

A rendezvény főtámogatója a Communitas Alapítvány.