A szeptember 10-ei tanévkezdéssel egyidőben indult el az RMDSZ iskolakezdő programja, melynek keretein belül közel 500 Brassó megyei, vidéken tanuló kisdiák kap tanszercsomagot.

„A tavaly elindított programunk célja megkönnyíteni az iskolakezdést a gyerekek, a szülők és a tanítók számára. Idén nem csak a nulladikos és elsős diákok kapnak ajándékot, hanem minden vidéken tanuló 0-IV-es magyar diák, így közel 500 gyerek részesül a programban” – emelte ki Varga Nándor, az RMDSZ Brassó megyei szerveztének ügyvezető elnöke.

Továbbá újdonság a magyar mesehősökkel díszített kifestős órarend, a magyar meséket tartalmazó lemez, illetve egy rövid leírás róluk, amelyek célja megismertetni a kisdiákokkal a magyar meséket és mesefigurákat. Az órarend elérhető és letölthető IDE kattintva.

A 17 települést érintő program Apácán és Ürmösön indult, ahol 61 gyerek kapott iskolakezdő csomagot. Az ajándékok átadása előzetes egyeztetés alapján folytatódik Alsórákoson, Barcaújfaluban, Darócon, Datkon, Fogarason, Halmágyon, Kacán, Keresztváron, Kőhalomban, Krizbán, Nagymohán, Olthévizen, Székelyzsomboron, Tatrangon, Zernyesten.

További fényképek a Facebook oldalon IDE kattintva.